Spelregels 3L Vriendenforum

Hier vind je alle informatie met betrekking tot de organisatie van het 3L forum.
Gebruikersavatar
Nietsnut
Vriendelijke beheerder
Vriendelijke beheerder
Berichten: 6133
Lid geworden op: 12 jan 2014, 16:35
Echte naam: Melvin
Autotype: VW Lupo 1.2TDI
Productiedatum: 10 jul 1999
Kilometerstand: 339.863km
Transmissie: Automaat
Kleur: Moonsilver - LR7X
Brandstof: Normale diesel
Locatie: Zwolle

Spelregels 3L Vriendenforum

Bericht door Nietsnut »

Deze sticky dient u door te lezen alvorens te gaan posten op het 3L Vrienden forum.

Doel:
Het 3L Vriendenforum is een nieuw forum en heeft als doel bezoekers en gebruikers van de Audi A2 1.2TDI en Lupo 1.2 TDI 3L een platform te bieden waarop vragen kunnen worden gesteld aan medegebruikers van het forum en waar tips / wetenswaardigheden kunnen worden uitgewisseld en ervaringen worden gedeeld. We streven naar een prettige sfeer waar mensen geneigd zijn om elkaar te helpen: online, maar zéker ook offline. Bijvoorbeeld tegen kostprijs onderdelen maken, elkaar opzoeken om reparaties voor elkaar uit te voeren, kennis te delen, biertjes te drinken en gezellig over auto's en andere mooie dingen te praten. Iedereen die geïnteresseerd is in de Lupo 3L of Audi A2 3L mag zich kosteloos aanmelden, en gebruik maken van dit forum.

De informatie op dit forum is niet bedoeld als een officieel advies. Raadpleeg daarom altijd een gekwalificeerde monteur. Zoals ieder ander forum kent ook het 3L Vriendenforum gedragsregels die ervoor dienen te zorgen dat het forum een plezierig en interessant platform is en blijft. Gebruikers van het forum worden geacht op de hoogte te zijn van de gedragsregels. Door u aan te melden gaat u automatisch akkoord met de gedragsregels van het forum.
Registreren:
Een username is vrij om te kiezen, met de beperking dat er geen specialist, garage of kenner of iets anders in deze strekking in de naam mag voorkomen. Dit beperken we, want het werkt niet tussen de diverse garages en particuliere aanbieders die zich aangemeld hebben. Nadat u zich heeft registreert wordt u verzocht om wat informatie over uzelf (en uw auto) op te geven, het merendeel hiervan is optioneel en dus niet verplicht. Het Introductie gedeelte is hiervoor beschikbaar. Uiteraard wordt de door u opgegeven informatie grotendeels zichtbaar op dit forum en dus openbaar! Foto’s van uw auto(s) worden altijd op prijs gesteld!

Ieder bericht dat op het forum wordt geplaatst, is geheel volgens de mening van de plaatser van het bericht en gebeurt ook geheel onder diens verantwoordelijkheid.
Het 3L vriendenforum is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze berichten en kan daarom ook niet daarvoor aansprakelijk worden gesteld.

Het beheer van de site heeft het recht alle berichten te verwijderen, bewerken, verplaatsen, splitsen e.d en heeft het recht onderwerpen en forums te sluiten op het moment dat het beheer dit passend vindt. Tevens heeft zij het recht niet volledig geregistreerde, trolling en inactieve gebruiker accounts of accounts te verwijderen.
Aansprakelijkheid bij schade:
Het 3Lvrienden forum is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden in de op dit forum aangeleverde informatie tevens aanvaard dit forum geen enkele aansprakelijk voor enige schade die eventueel ontstaan is door het opvolgen van tips of uitleg m.b.t. reparaties of andere werkzaamheden. Alle veranderingen die worden uitgevoerd op basis van de gegevens op dit forum voert u geheel op uw eigen risico uit.
Gedragsregels:
Het 3L vriendenforum dient toegankelijk te zijn voor iedereen. Iedereen dient gerespecteerd te worden in de keuzes die hij maakt.

Op het Forum hanteren we een vriendelijke en ondersteunende gespreksstijl. Het doel van het Forum is het uitwisselen van kennis en informatie; daarom is het Forum niet de aangewezen plek voor heftige discussies. Een al te provocerende discussiestijl - die wel past op sommige andere (discussie)fora - wordt hier niet toegelaten. Een goede richtlijn is de algemeen geaccepteerde ‘Netiquette’.
 1. Vergeet nooit dat degene aan de andere kant ook een mens is. Schrijf dus geen dingen die u in een normale face-to-face conversatie ook niet zou zeggen.
  Wees voorzichtig met wat u over anderen zegt. Het bereik van Internet is groot. U kunt er vergif op innemen dat uw woorden over anderen hen op de een of andere manier ook ter ore zal komen.
 2. Hou uw bericht (in Internet-jargon: 'posting') kort en bondig. In sommige nieuwsgroepen verschijnen elke dag tientallen nieuwe postings. Als al die postings ook nog eens een paar A-viertjes lang zouden zijn, dan zouden ze al snel door niemand meer worden gelezen. Hou het dus kort.
 3. Een bericht zegt wat over de zender ervan: let op correct taalgebruik. Een posting dat bol staat van de taalfouten is slecht leesbaar en zorgt voor irritaties bij de lezers. Meer informatie over spellingsregels...
 4. Ga niet in discussie over de spelling van een posting. Feit blijft dat de één nu eenmaal beter kan schrijven dan de ander. Het heeft derhalve weinig zin om iemand over zijn spelling aan te spreken. Binnen de kortste keren ontstaat zo een woordenwisseling tussen gebruikers zonder dat het eigenlijke onderwerp van de nieuwsgroep aan de orde komt.
 5. GEBRUIK NIET ALLEEN MAAR HOOFDLETTERS! Een posting die alleen maar uit hoofdletters bestaat is onprettig om te lezen. Het geeft een schreeuwerige indruk.
 6. Geef kort weer op welk bericht u reageert, citeer niet het hele artikel. Wanneer u een antwoord geeft op de posting van een ander is het de gewoonte om de strekking van die posting nog even kort weer te geven, zodat eenieder goed kan volgen waarop u reageert. Citeer geen foto’s maar zet een korte verwijzing naar de foto neer.
 7. Email is privé: post geen door u ontvangen email in een nieuwsgroep. Net als dat het niet de gewoonte is om persoonlijke brieven in de krant te zetten is het ook niet de gewoonte om persoonlijke email in een publiek toegankelijke nieuwsgroep te plaatsten.
 8. Maak duidelijk wat uw intentie achter de posting is. Vertrouw er niet op dat lezers uit uw posting kunnen opmaken of uw bericht serieus of juist sarcastisch is bedoeld. Dat kan tot misverstanden leiden.
 9. Maak bij voorkeur gebruik van emoticons (smilies) voor de toonzetting van uw posting. Met behulp van smilies kan aangegeven worden of een opmerking serieus moet worden genomen of niet. Een emoticon kan er als volgt uitzien: : - ) . Als u uw hoofd naar links draait, ziet u dat de drie karakters tezamen een lachend gezicht vormen.
 10. Wat voor het forum geldt, geldt ook voor pb's.
Wat mag niet:
De hierna te noemen (soorten) berichten en gedragingen zijn niet toegestaan en/of verboden op het forum en zullen direct worden verwijderd:
 1. Haatdragende, tot haat aanzettende, discriminerende, lasterlijke, pornografische, obscene, bedreigende uitingen, afbeeldingen of filmpjes en/of uitingen die als zodanig kunnen worden ervaren. Een gebruikersnaam, ingevoerde gebruikersinformatie, prive berichten en de avatar op het forum zijn aan dezelfde voorwaarden onderworpen.
 2. Gebruikmaking van schutting- en vloekwoorden en/of uitingen die als zodanig kunnen worden ervaren. Een gebruikersnaam op het forum is aan dezelfde voorwaarden onderworpen.
 3. Vermelding van of verwijzing naar illegale producten en diensten, bijvoorbeeld door middel van een link naar een website of anderzins onwenselijke links.
 4. Het opnemen van persoonlijke informatie van derden (telefoonnummers of privé-adressen.
 5. Het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal is omwille van de internationale wetgeving hieromtrent verboden.
 6. Het bewust geven van foutieve en/of misleidende antwoorden en/of informatie door een geplaatst bericht en/of in reactie op een geplaatst bericht.
 7. Het verstoren van het forum door het laten draaien van scripts, het meermaals plaatsen van hetzelfde bericht en/of enigerlei andere acties die het functioneren van het forum kunnen verstoren en/of ontregelen.
 8. Het plaatsen van links naar andere fora- of het anderszins verwijzen naar andere fora, zowel op het openbare forum als in priveberichten naar gebruikers van dit forum, met als doel het werven van nieuwe leden voor het forum in kwestie.
 9. U kunt ten aller tijde een door u geplaatst bericht wijzigen doormiddel van de “wijzig” knop. U kunt deze optie gebruiken om bijvoorbeeld een spelfout te verbeteren, of om een andere korte aanpassing te maken. Het leegmaken van uw bericht, of het vervangen van uw bericht door een punt of andere betekenisloze inhoud wordt niet op prijs gesteld daar dit de leesbaarheid niet ten goede komt. Deze vorm van misbruik kan een permanente ban tot gevolg hebben, of slechts het vervallen van deze forumrechten.
 10. Het doen van reclame-uitingen voor, maar niet alleen uitgezonderd tot, goederen, diensten, en (andere) internetsites.
 11. Het lastigvallen van medegebruikers van het forum, inclusief maar niet beperkt tot het ongevraagd sturen van e-mails of pb’s naar medegebruikers van het forum. Ook openbaar geopende discussies vallen onder deze noemer.
 12. Trolling is niet toegestaan en leidt tot verwijdering van het account en de geposte berichten. Tevens ontvang(en) de gebruiker(s) per direct een permanente ban.
 13. Discussies voortzetten waarvan een moderator heeft verzocht deze te stoppen. Hieronder valt ook het maken van een nieuwe topic om deze discussie in voort te zetten.
 14. Het is verboden bijdragen te plaatsen die op welke wijze dan ook in strijd zijn met wet- en regelgeving. Aangezien het internet wereldwijd benaderbaar is en er een Amerikaanse wet (De Federal Trade Commission's Children's Online Privacy Protection Act of 1998 (COPPA)) voorziet dat kinderen jonger dan 13 geen gebruik mogen maken of betrokken mogen worden in een elektronisch forum ziet het 3L vriendenforum zich verplicht kinderen jonger dan 13 jaar de toegang te ontzeggen.
Ban policy:
Indien een gebruiker herhaaldelijk wangedrag vertoont zal hij in eerste instantie een waarschuwing krijgen. Houdt de gebruiker zich daarna nog steeds niet aan de regels, dan zal deze tijdelijk* of permanent de toegang ontzegd worden op het forum. Bij extreme gevallen zullen we direct overgegaan tot het permanent blokkeren van het account en hiervan gaat ook een notificatie naar abuse@de_betreffende_provider.nl.

* De tijdelijke bans hebben een tijdsduur van 1 week, 1 maand en 3 maanden.

* Bent u van mening dat een mede forumgebruiker u of een ander beledigt, of op enig andere wijze onzuiver gedrag jegens u vertoont, dan mag u dit te allen tijde melden aan de moderators. Dit kan door het sturen van van een PB, of het gebruik van de “meld misbruik” knop die bij elk bericht te vinden is. U wordt nadrukkelijk verzocht in een dergelijk geval niet met hetzelfde (wan)gedrag te reageren op deze gebruiker. Houdt de eer aan uzelf, wees verstandig.

* Het 3Lvriendenforum streeft ernaar om niet nadrukkelijk te definiëren welke uitlatingen wel- en niet onder de noemer “wangedrag” vallen. De reden hiervoor is dat wanneer er definities worden gegeven, mensen de grens van deze definities gaan opzoeken en daarmee nog steeds spanningen kunnen veroorzaken. De bepaling of iemand te ver is gegaan, wordt aan het inzicht van gebruikers en moderators overgelaten. Echter wordt grofweg uitgegaan van bovenstaande bepalingen, en wordt nogmaals verwezen naar de eerder genoemde netiquette.
Klachten / schadeclaims
U blijft zelf verantwoordelijk voor de inhoud en de mogelijke gevolgen van het posten van uw boodschap(en). In geval van klachten zal het 3L vriendenforum uw gegevens aan de betrokken diensten moeten overhandigen. Daarom wordt o.a. uw IP-adres door ons in een logboek opgeslagen en bewaard. Eventuele schadeclaims zijn dan ook ten uwer laste.
Iets te koop?
Wilt u iets verkopen? Geen probleem. Mits u zich eerder heeft voorgesteld en/of al langer actief bent op het forum (lees: berichten geplaatst). Is dit niet het geval, dan is http://www.marktplaats.nl een beter alternatief. Bij het 3L Vriendenforum proberen we een meerwaarde te bieden t.o.v andere sites die zich primair met verkoop bezig houden. Bij dit forum streven we naar verkopers die bekend zijn binnen dit forum, en extra maar in ieder geval juiste informatie.

Hou er rekening mee dat een foto toch meestal sneller resultaat geeft. En daarnaast heeft u minder last van mensen die achteraf toch niet zo geïnteresseerd zijn.

Voor gerichte vragen kunt u het beste contact opnemen met de persoon die het onderwerp is gestart. Als de verkoop afgerond is, vermeld dit in uw advertentie, dat schept duidelijkheid.

Zorg dat de aanbieding voldoet aan de volgende eisen:
1: (vraag)prijs moet vermeld staan,
2: foto's van het te verkopen object moeten zichtbaar zijn,
3: geen overduidelijke overdreven reclame (voor een bedrijf).

Mensen die geïnteresseerd zijn in advertenties kunnen daarop inhoudelijke vragen stellen. Eventuele discussies of commentaren dat het te duur is of dat een ander het goedkoper aanbiedt, wordt niet getolereerd. Als u het aangebodene niet wilt kopen kijkt u dus rustig verder. Hier vind u ons marktplaats gedeelte.
Forumuitleg:
* BB-code: op dit forum wordt BB-code gebruikt voor de opmaak en het posten van links, hier staat informatie hoe dit werkt.

* Foto’s toevoegen: meldt u aan bij een foto-sharing website (Picasa, Flickr, Photobucket etc.) en copy-paste de link in uw bericht. Indien de foto-hoster geen "[/ i m g]" (zonder spaties) om de url meelevert dient u die zelf toe te voegen door in het opmaakscherm van een bericht op de knop “Img” (boven het text-editvak) te klikken of door handmatig de tags toe te voegen. Klik hier voor een uitgebreide uitleg!

* Video: Het is ook mogelijk om Youtube video's te embedden op dit forum! Heeft u een leuke video? Klik dan hier om te kijken hoe je deze video op het forum kan laten afspelen.


Auteursrecht en Intellectueel eigendom:
Alle verstrekte informatie en gegevens zijn eigendom van het 3L vriendenforum. Teneinde de bestaande auteursrechten te respecteren, is het aanpassen, verveelvoudigen, verkopen of wijzigen van bestanden, het gebruik van gegevens voor onwettige doeleinden, de publieke mededeling van informatie aan derden, het opslaan van informatie in een database (met uitzondering van het automatisch “cachen’” van de informatie door de browser) en het gebruik van de gegevens voor een andere doel dan datgene waarvoor deze site is bedoeld, namelijk het verstrekken van algemene informatie over de Volkswagen Lupo 3L en Audi A2 3L, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de houder van het auteursrecht, verboden. De vereiste reproductierechten zijn onontbeerlijk.
Downloaden en kopiëren van gegevens voor persoonlijk gebruik, bekendmaking louter binnen de familiekring en korte aanhalingen uit artikels, zijn zonder toestemming en mits bronvermelding toch toegelaten, tenzij voor commerciële doeleinden. Ingeval de mogelijkheid bestaat uw eigen bijdrage aan onze website te leveren, mogen geen werken worden doorgestuurd die beschermd zijn door intellectuele eigendomsrechten, tenzij u zelf over de rechten beschikt of minstens de nodige voorafgaande, schriftelijke toestemming hebt bekomen. Als gebruikers van het forum erkent en aanvaardt u dat de berichten die u plaatst op het forum per definitie toegankelijk zijn voor alle andere gebruikers van dit forum. In ieder geval vrijwaart u het 3L vriendenforum tegen aanspraken van derden.


Geschillen:
Alle geschillen en vorderingen met betrekking tot de materie besproken op deze website, worden geregeld door de Nederlandse wetgeving. Deze webpagina's mogen naar eigen inzicht door het 3L vriendenforum gewijzigd worden, zonder aansprakelijkheid voor de gevolgen van deze verandering.


Wij hopen dat velen met veel plezier gebruik zullen maken van dit forum en dat de normale gedragsregels van internetgebruik worden nageleefd.


============================================================================================================

Datum 1e oplevering "Forumregels 1.0" : 2014-01-14

Alle rechten voorbehouden aan: http://www.3Lvrienden.nl
Het 3L vriendenforum is niet aan Volkswagen Nederland of haar dochterbedrijven gelieerd.
Huidig per 21-02-2022: Peugeot e208 GT Vertigo Blauw
Huidig per 09-02-2019: Kia e-Niro BEV https://3lvrienden.nl/viewtopic.php?f=32&t=4105
Ex: 2013 Passat 2.0 TDi DSG Variant http://3lvrienden.nl/viewtopic.php?f=32&t=3644
Ex: 1999 Lupo 3L 98-LZS-3 http://3lvrienden.nl/viewtopic.php?f=32&t=1014
Mijn YouTube kanaal.
Plaats reactie

Terug naar “Nieuws & Mededelingen”